Актуално

Конкурс 2018

Image

Конкурс за ученици 8.-12. клас Млад Благотворител

                                Формуляр за кандидатстване

Фондация „Благотворител“
обявява

КОНКУРС

Млад Благотворител 2018

за проекти за благотворителна инициатива на ученици

Кой може да участва?
Ученици от 8-ми до 12-ти клас от цялата страна, които са запалени по дадена кауза и имат идея как да я осъществят.Участвайте, защото:
Имате желание да промените във вашата средата нещо, което смятате, че може да се подобри.
Защото вярвате, че можете със собствен принос да направите света по-добър. Имате желание да направите нещо добро и това е вашия шанс да го направите с помощта на фондация Благотворител!
В сърцето си сте Доброволец и знаете, че искате да участвате в каузи с добри намерения!

С какви проекти може да се кандидатства?
Проектите могат да бъдат образователни, социални или екологични. Важно е да са в полза на общността, важна е мотивацията!

Как ще се реализират проектите?
Фондацията ще дари 2000 лв./1000 лв. (I и II място) за реализиране на инициативата и екипът ни ще ви помага през цялото време с каквото е необходимо.
Победителите ще организират дарителска кампания, за да осигурят още 10% от бюджета за каузата, която ще се осъществи до края на учебната 2017/2018 г.

Как се кандидатства?
Изпращайте попълнените формуляри до 31-ви октомври 2018 г. на office@blagotvoritel.org

Формуляр за кандидатстване

Плакат за вашето училище

Петте най-добри предложения ще представят проекта си във видеоклип.

Победителите ще бъдат обявени на 5 декември 2018 г. на специална церемония.

Финалисти в конкурса "Млад Благотворител"

1514950 642471132462026 1364269014 n 400x447Имаме удоволствието да съобщим имената на проектите, които спечелиха първи етап на конкурса „Млад благотворител“. Благодарим на всички ученици, които създадоха и изпратиха проекти с благотворителна кауза! Всеки път, щом подадем ръка и направим нещо за другите, силата на добродетелите в нас надделява. 

Получените проекти ни поставиха пред труден избор как да откроим финалистите. Имаше проекти с различни тематики, но това че от три отдалечени градове в България получихме индикация от учениците за потребността им да се погрижат за възрастните хора и да почерпят от тяхното знание и опит, ни даде знак за важността на темата. 

Сега на победителите им предстои задачата да подготвят и изпратят видео материал , в който за 5 минути да защитят своята кауза и да убедят журито, че заслужават да продължат идеята си в действие! 

С нетърпение очакваме кратките клипове!

Представяме ви с няколко думи целите на избраните проекти така, както ги виждат учениците:

“Направи добро - съхрани българското - създай бъдеще!” - МГ „Баба Тонка” Русе

„Читалищата са средище на български традиции и европейски ценности. За жалост, съвременните младежи не знаят, че България е единствената държава в света, в която читалището е място, където по-възрастните членове на обществото предават културното наследство на младите, а още по-жалко е, че се затварят училища и читалища- символи на българското. Не искаме това да се случва в нашия роден град! Ще се опитаме да създадем бъдеще на културната институция и да послужим за пример с благородната си мисия. Българските читалища ще бъдат вписани в регистъра на ЮНЕСКО“.

„Здрав дух в здраво тяло“ - ПГАВТ „А.С.Попов“ София

„Избрахме тази кауза, защото смятаме че е от изключителна важност да работим в посока подобряване на физическата култура на младите хора, както и сформиране на здравословни навици на живот чрез повече движение и спорт. В района, в който се намира нашето училище има и три основни училища, като нито в едно от тях няма съоръжения за спортуване. Искаме да дадем възможност на всички, които имат желание да тренират, да го направят“

„Мостове към доброто” - ГПЧЕ „Васил Карагьозов” Ямбол

„Целта на проекта е да помогнем да хората от различните поколения и етноси да общуват, да се разбират, да откриват посоките и пътищата един към друг. Да направим така, че възрастните да излязат от самотата и социалната изолация, а децата да се докоснат до красотата на българската народна традиция....Защото мостовете между хората са най-важни!“

„Празниците с баба и дядо – топли и вкусни“ - ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ Хасково

„Отчитайки неизбежните промени в света около нас, динамичността и мобилността на днешния свят, изучаването на празниците, обредите и ритуалите е път към запазване и връщане на редица традиционни ценности. Възрастните хора останаха единствените пазители на народните ни традиции. В същото време голяма част от тях са самотни и по неволя са настанени в домовете за стари хора в страната. В Дома за стари хора в местността Кенана край Хасково живеят около 150 възрастни. Това са хора с различна душевност, житейски и професионален опит, които носят със себе си пълна торба с истории и традиции.“
 
„Не е трудно да бъдеш добър” - СГСАГ „Христо Ботев” и НГПИ „Свети Лука” София.

„Смятаме, че благотворителността, която сме избрали, ще бъде полезна както за възрастните хора, така и за нас.Те ще бъдат подкрепени, изслушани и разбрани, а ние ще черпим мъдрост и поуки. Всички ще обменим ценен опит. Ние сме изключително мотивирани за тази благотворителност, защото можем да покажем, че не се интересуваме само и единствено от това да бъдат задоволени материалните ни нужди и прищевки. Интересуваме се от обществото и искаме то да се развива, но да не забравяме съветите на нашите родители, баби и дядовци.”

Фондация Благотворител

Очакваме вашите препоръки на:

office@blagotvoritel.org
+359885 414 038
София, ул. "Панайот Волов" № 11

Бързи връзки

Търси